J
jelle koster

20km van Alphen a/d Rijn Hart run.

Mag ik me even voorstellen, mijn naam is Jelle koster, ik ben 31 jaar oud en woonachtig in Alphen aan den Rijn. 
In februari 2019 overkwam mij iets waarvan ik nooit gedacht had dat het mij zou overkomen, ik kreeg mijn eerste hartritmestoornis. oftewel boezemfibrilleren. 
Boezemfibrilleren is een onregelmatige hartslag, vaak is deze te hoog, en wordt veroorzaakt door een verstoring van de elektrische prikkels in het hart. 
Dat was schrikken, voor mezelf, maar ook voor iedereen om mij heen. 
Ik kwam hierdoor direct in de ziekenhuismolen terecht, onderzoeken volgde en ik moest aan de medicatie. 
Daarnaast heb ik een cardioversie gehad. . 
Door middel van elektrische schokken brengen artsen het hart terug in zijn normale ritme.

Al met al een onzekere eerste periode.
Maar dankzij de medicatie, de cardioversie en aanpassingen in mijn leven voel ik me weer sterk en heb ik het vertrouwen terug kunnen vinden in mijn eigen lichaam. 
Ik drink heel af en toe een biertje, Ik rook niet, sport minimaal drie keer per week, eet gezond, en neem voldoende nachtrust. 
Maar dit alles heeft me bovenal doen beseffen dat er niets waardevollers is dan een gezond lichaam, iets waarbij we, zolang we nog gezond zijn, eigenlijk te weinig bewust bij stilstaan. Het heeft me ook bewezen dat je dus helemaal niet oud hoeft te zijn om hartritmestoornissen te krijgen, het kan je overkomen op iedere leeftijd. 

Maar ik mag van geluk spreken, het gaat heel goed met mij op dit moment, en wat ben ik daar dankbaar voor! 
En het is juist die dankbaarheid die er voor zorgt dat ik me in wil gaan zetten om iets te doen voor jongeren die dit ook kan overkomen. 

Ik daag mezelf uit, sportief gezien, om in maart 2022 de 20 kilometer te gaan hardlopen tijdens de 20 van Alphen in Alphen aan den Rijn. 
Ik hoop dat jullie mij willen sponsoren. Met deze hardloopwedstrijd wil ik zoveel mogelijk geld op proberen te halen wat ik uiteindelijk zal doneren aan de Hartstichting die met dit geld verder onderzoek naar hartziektes kan doen! 

 
Help mij mee de Hartstichting te helpen en doneer!