€ 1.392 / € 250 hebben we op dit

Hart voor marathon Amsterdam

Dit is de actie van Marcel van Ofwegen

Hallo, Op zondag 20 oktober 2019 loop ik de marathon van Amsterdam. Dat doe ik met een speciale reden. Mijn vader is begin dit jaar overleden aan de gevolgen van een ernstig hartinfarct van meer dan 15 jaar geleden. Ik heb van nabij meegemaakt wat dat met een mens kan doen. Eerst de schrik, daarna de blijdschap dat je het hebt overleeft, maar ook het besef dat een ernstig litteken het functioneren van het hart belemmert. Steeds meer. Steeds heeft mijn vader een stukje in moeten leveren. Zijn functioneren werd beperkter. Dat ging vaak zo geleidelijk dat een buitenstaander dat niet merkt. En steeds was er een oplossing om het leven weer leefbaar te maken, omdat er al zoveel bekend is. Dan was hij blij, dankbaar dat dat allemaal mogelijk was. Dat hij weer verder kon gaan. Mocht leven. Maar steeds werden de mogelijkheden beperkter en werd zijn leefwereld kleiner. Totdat er geen oplossing meer was. Veel heb ik met hem gedaan, ook hardlopen. Vele wedstrijden hebben we samen gelopen, tot aan halve marathons toe. Nu loop ik een marathon voor hem. Nee, met hem samen: 2 halve marathons maken 1 hele marathon. Ik loop deze marathon voor en met hem en voor de hartstichting. Om geld in te zamelen om het leven zo lang mogelijk leefbaar te houden met aan hartaandoening. Doe je alsjeblieft mee? Ieder bedrag is welkom. Ik en mijn vader zullen je dankbaar zijn.