Yvonne Schoeber

De Weg van mijn Hart

Normal 1a4f06503c17233f30ca54ee96567b7b9372d969

Het jaar 2020, een mooi rond getal: 20 plus 20 maakt 40 en 40 is sinds december mijn leeftijd. De getallen roepen op om iets speciaals te doen, iets bijzonders. Dat ‘speciaals’, dat had ik al een tijdje in mijn hoofd zitten. In 2017 heb ik 3 dagen in Portugal op de Camino de Santiago gelopen. De Camino wordt ook wel ’The Way’ oftewel ‘De Weg’ genoemd. Wat was die wandeltocht een bijzondere ervaring. De saamhorigheid, de behulpzaamheid, de vriendelijkheid en het volgen van de magische gele pijlen boeide mij ontzettend. Ik wist dat ik ooit terug zou komen om de Camino volledig te gaan lopen, hetzij in Portugal, hetzij in Spanje. Toen ik daar later over na ging denken en wat op internet aan het lezen was over wandelervaringen van Nederlanders, kwam de vraag naar boven: waarom niet gewoon vanuit thuis gaan lopen? Vanuit Limburg naar Santiago via België, Frankrijk en dan Spanje? Dus dat is het plan. Eind maart vertrek ik vanuit ons mooie Limburg richting Santiago. Ik hoop er ongeveer 4 maanden over te doen, maar alles is natuurlijk afhankelijk van hoe de reis zal gaan verlopen. Los van het persoonlijke doel dat ik met deze wandeltocht heb, heb ik ook een maatschappelijk doel: geld inzamelen voor de Nederlandse Hartstichting. Nederland telt zo’n 1,55 miljoen hart- en vaatpatiënten. De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Waarom De Nederlandse Hartstichting? Mijn familie is onderdeel van die 1,55 miljoen patiënten. In 2010 kreeg mijn oudste zus een zwaar hartinfarct. De linkerhartkamer werkte niet meer en de enige oplossing was het plaatsen van een steunhart. Dit steunhart ondersteunt het hart en pompt het bloed van de linkerhartkamer naar de aorta en zo door het lichaam. Mijn moeder is 5 jaar geleden in het ziekenhuis overleden, 5 weken na haar hartoperatie. Haar aorta was in slechte staat en tijdens de operatie zijn er dissecties ontstaan waardoor er vele complicaties ontstonden in de weken daarna. Mijn familie en ik hebben de beide zijdes van de medaille ervaren, een groot verlies maar ook hoe waardevol het is om hulp te krijgen, om kansen te krijgen die het mogelijk maken om weer een nieuw leven op te bouwen. Met mijn Weg wil ik graag mijn bijdrage leveren om onderzoek te steunen naar hart- en vaatziekten. Helpen jullie ook mee? Opties: - Je kunt een eenmalige donatie doen - Je kunt me als bedrijf sponsoren voor Euro 250,- (uitleg hierover op mijn blog, onder ‘Sponsors’) Je kunt me volgen op: - Facebook: @dutchyonfoot - Instagram: @dutchy_on_foot - Blog: www.dutchyonfoot.com Alvast Hartelijk bedankt!