David Logeman

Lid van team: Roeien voor je hart

In actie voor Hartstichting

Op 31 mei 2023, zullen wij de Ringvaart Regatta, een tocht van 100 kilometer, roeien. Een tocht die twaalf uur duurt en waar wij nu al hard voor trainen.

Als student is je gezondheid meestal niet iets waar je je mee bezig houdt en is het gelukkig nog niet iets waar je je bezig mee moet houden. Het leven staat in volle bloei en het raast voorbij. Maar naast dat het goed is om druk bezig te zijn met jezelf, is het ook goed om een keer stil te staan bij hoe goed je het hebt en aan anderen te denken.

Afgelopen jaar heeft voor ons in het teken gestaan van volop genieten en werken aan onszelf, maar in februari heeft dit ontzettend leuke jaar een wending genomen, door het grote verlies van de vader van één van ons. Dit aan de gevolgen van een hartaanval. Het onverwachte verlies hadden wij ons nooit kunnen inbeelden en wij kunnen elkaar hier alleen maar in steunen.

Daarom hebben wij er voor gekozen om voor de Hartstichting te gaan roeien. De Hartstichting is een organisatie die helpt naar oplossingen te zoeken voor hartziekten. Dit doen zij door snel hulp te bieden wanneer iedere minuut telt, door eerder hart problemen te vinden en deze effectiever te behandelen.

Op deze manier probeert de hartstichting te voorkomen dat mensen hartpatiënten worden, onnodig lijden of overlijden aan een hartziekte. Er is nog steeds tekort aan onderzoek, en nog veel hartziekten worden niet gediagnosticeerd en blijven onbehandeld.

Geld ophalen zal niet het hele probleem oplossen, maar het kan in de toekomst helpen het overlijden aan een hartaanval te voorkomen, en mensen die lijden aan een hartziekte hoop geven. Iets wat ons een goed gevoel geeft.

Iedere donatie helpt en wordt ontzettend gewaardeerd. Laten we deze fantastische organisatie verder helpen zodat geen mensen hier onnodig meer aan lijden!