
Dutch Game Marathon 2020

173% Bereikt 8.670 Opgehaald
Wat gaan we doen?
Wij gaan op 25 tot en met 27 september, een 60 uur-durende gaming marathon organiseren om geld in te zamelen voor de Nederlandse Hartstichting. Wij zullen deze marathon uitzenden via Twitch. Tijdens de stream zullen verschillende games gespeeld worden die onze harten sneller laten kloppen!
Na het grote succes van de marathon van vorig jaar, waar ruim 6500,- euro opgehaald is voor Alzheimer Nederland gaat de Dutch Game Marathon crew dit jaar weer proberen om een geweldig bedrag op te halen. We zullen dit niet alleen doen, we hebben hiervoor namelijk een hoop mensen uit de Nederlandse gaming community uitgenodigd. Verwacht een samenhorigheid tussen Nederlandse streamers, influencers en bedrijven.
Wat is onze motivatie?
Er zijn veel mensen die last hebben van hart- en vaat ziektes. En het is niet altijd bekend wat hier de precieze oorzaak van is. Verder kent bijna iedereen wel iemand in zijn omgeving die last heeft van hart- en vaat ziektes. Ook vanuit het Dutch Game Marathon team zijn er verschillende personen die te maken hebben gehad met hart- en vaat ziektes bij familie, of bij het teamlid zelf.
Een voorbeeld hiervan is onze Technical Coordinator, Rik, die sporadisch last heeft van tachycardie. Tachycardie is een hartritmestoornis waarbij het hartrtime in rust te snel is. Dit kan soms oplopen tot ruim boven de 200 slagen per minuut!
"Soms lig ik op mijn bed een film te kijken en dan voel ik plots dat mijn hart een slag over slaat. Ik weet op dat moment al vaak dat ik dan een kans heb dat mijn hart overstuur gaat raken. Als dat ook daadwerkelijk het geval is dan gaat mijn hart in rust, zonder mezelf in te spannen dus, naar rond de 200 slagen per minuut. De eerste paar keren was dit voor mij een heel eng gevoel, maar ik weet inmiddels hoe ik er mee om moet gaan. Volgens doktoren is de vorm die ik heb ook minder gevaarlijk. Dit is bijvoorbeeld omdat ik verder geen pijn op mijn borst krijg en bij bewustzijn blijft. Ik moet er niet aan denken dat ik op mijn leeftijd een daadwerkelijke (mogelijk fatale) hartaanval krijg."
Gelukkig zijn de hartklachten in bovenstaand verhaal nog relatief onschuldig, maar wij als team horen ook nog veel te vaak verhalen waarbij het niet meer om onschuldige klachten gaat.
Meer informatie?
Facebook Twitter Instagram Linkedin Youtube