Esmeralda Counotte

71 KM skeeleren voor papa

Welkom op de actiepagina "71 KM skeeleren voor papa", 

De afgelopen drie jaar maakte ik (Esmeralda Counotte) elke dag met mijn vader (Wim Counotte) een rondje van 20 kilometer, hij op de fiets en ik op de skeelers. Dat is best een prestatie voor een 71-jarige man. Op 14 september 2022 heeft mijn vader, tijdens zijn dagelijkse fietsrondje, een zwaar hartinfarct gehad. Op 22 september moest hij hierdoor met spoed een erg risicovolle openhartoperatie ondergaan in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Tijdens de operatie zijn er drie bypasses, een nieuwe hartklep en een patch tussen de twee hartkamers geplaatst. Na de operatie heeft hij bijna drie weken op de IC gelegen. Het leek de goede kant op te gaan, maar helaas heeft de patch losgelaten. Op 12 oktober is hij overleden.

Het bijzondere is dat mijn vader eerst op de katheterisatiekamer en daarna ongeveer 30 jaar als perfusionist heeft gewerkt in het UMC Utrecht. In die periode heeft hij geholpen bij het opzetten van de perfusie in Nederland. Hij heeft tal van diensten gedraaid en daarmee veel patiënten geholpen. Verder bleef hij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Hiermee heeft mijn papa veel voor andere mensen betekend, maar helaas hebben deze ontwikkelingen voor hem niet mogen baten. Daarom zou het mooi zijn als de Hartstichting nog meer onderzoeken zou kunnen financieren, zodat er nog meer behandelingen komen en nog meer mensen genezen kunnen worden.

Op 30 juli 2022 heeft papa zijn laatste verjaardag gevierd, hij zal altijd 71 jaar blijven. Daarom ga ik op 30 juli 2023 een rondje van 71 kilometer skeeleren voor de Hartstichting. De route zal gaan langs locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van mijn vader. Zo ga ik langs de huizen waar hij heeft gewoond, ons vaste koffie-pauze-plekje tijdens ons dagelijkse rondje: de McDonald’s in Nieuwegein, ons (papa en mijn) favoriete restaurant: De MalleJan, het UMC (Universitair Medisch Centrum) in Utrecht waar hij jaren heeft gewerkt, het St. Antonius in Nieuwegein waar hij is geopereerd en uiteindelijk is overleden en DELA Domstede de plek waar de crematie(dienst) heeft plaatsgevonden.

Om jullie op de hoogte te houden heb ik ook een Instagram pagina aangemaakt. Je kan mij vinden onder de gebruikersnaam: "hartstichting.skeeleren.71km" of via deze link: https://instagram.com/hartstichting.skeeleren.71km?igshid=ZDdkNTZiNTM=