Gerben van der Sande

Fietsen van Interlaken (Zwitserland) naar Heeze (Nederland)

Afgesloten

Wie ben ik?

Mijn naam is Gerben van der Sande, ik ben 22 jaar oud. Ik heb een grote passie voor sport, voornamelijk voor hockey en sinds een paar jaar ook voor fietsen. Ik studeer geneeskunde, waardoor ik weet hoe belangrijk het is dat er veel onderzoek gedaan wordt naar hart- en vaatziekten.

Waarom organiseer ik een actie?

Mijn moeder is 2,5 jaar geleden plotseling overleden aan een hartstilstand terwijl wij op vakantie waren in Zwitserland. Wij hebben altijd al een bijzondere connectie gehad met Interlaken en de Jungfrau-regio, maar nu des te meer. Niemand zou dit mee moeten maken en daarom wil ik deze fietstocht maken: om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten en om meer defribillators op de straat te krijgen.

Wat ga ik doen?

Ik wil van onze favoriete vakantiebestemming en 2e thuis Interlaken naar ons 'echte' thuis fietsen, Heeze. De route die ik heb gemaakt, is deels geïnspireerd door het tijdschrift '500 beklimmingen die je gereden móét hebben'. Ik heb zoveel mogelijk van deze beklimmingen in de route proberen te verwerken, die deels door de Jura en de Vogezen loopt. Ik reis op 11 april richting Interlaken. Ik wil er maximaal 15 dagen over doen om naar huis toe te fietsen.

Volg mijn fietstocht op Instagram via @gravelchallenger