Johan van Wieren

De Elfstedentocht wandelen voor de Hartstichting

Afgesloten

Ik ga de Elfstedentocht wandelen voor de Hartstichting. Het bedrag dat wordt ingezameld, wordt onder andere gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen. Doordat de klachten bij vrouwen vrij algemeen zijn, en de hart- en vaatonderzoeken veelal bij mannen zijn gedaan, is er nog veel onduidelijk bij vrouwen en hierdoor moeilijk te herkennen door de artsen.

Dit heb ik zelf van heel dichtbij meegemaakt. 29 december 2019 is mijn moeder overleden aan gevolgen van een hartaanval. Er waren van te voren wel symptomen die wezen in de richting van hartproblemen, alleen werden deze niet herkend door de doktoren omdat dit erg algemene klachten waren.

Door geld in te zamelen hoop ik dat deze symptomen in de toekomst wel herkend kunnen worden en dat er zo mensenlevens gered kunnen worden.

Voor mijn moeder is het te laat, maar misschien is het voor jouw moeder, vrouw, vriendin, kennis of voor jezelf niet te laat en kunnen we door onderzoek het leven van vrouwen in jouw omgeving gaan redden. Steun daarom deze actie door te doneren!

De wandelelfstedentocht bestaat uit vijf etappes. Mocht je één of meerdere etappes mee willen lopen, meld je dan even aan bij mij. De laatste en kortste etappe is 28 kilometer en gaat van Dokkum naar Leeuwarden. Deze etappe wordt onder andere gelopen door mijn vader Frans van Wieren, broer Peter en zus Ineke.