Daan Egberts

MOYO NGUVU

Afgesloten

“If you can't fly then run, if you can't run then walk, if you can't walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.” – Martin Luther King Jr.

Wij zijn twee broers die in februari de Kilimanjaro gaan beklimmen en daarvoor geld ophalen voor de Hartstichting. Onze namen zijn Daan Egberts (21) en Luuk Egberts (19), we zijn opgegroeid in de regio rond Maastricht en we hebben daar een fijne jeugd gehad met vlaai en carnaval. Zuid-Limburg is echter ook een van de delen van het land waar de sterfte aan ziekten van het hartvaatstelsel het hoogst is van heel Nederland.

Hart- en vaatziekten zijn de meest voorkomende oorzaak van overlijden wereldwijd. Er sterven 105 mensen per dag aan hart- en vaatziekten in Nederland alleen. Ook telt ons land zo’n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Dat is ongeveer 8% van de hele bevolking. Bijna één op de tien Nederlanders kampt dus met klachten van het hartvaatstelsel. Dat zijn bizar hoge cijfers. Vandaar dat de Hartstichting zich inzet om hart- en vaatziekten beter behandelbaar te maken en sterfte te voorkomen. Door middel van onderzoek, voorlichting en het verbeteren van de zorg in noodgevallen proberen zij zoveel mogelijk te betekenen voor de hart- en vaatpatiënten van nu en die van de toekomst. Om hun doelen te realiseren hebben ze geld nodig.

Daar hebben ze ons voor nodig: Daan, Luuk en uzelf. Want wij gaan als tegenprestatie de hoogste vrijstaande berg ter wereld beklimmen: de Kilimanjaro in Tanzania. De top ligt op 5.895 meter en het zal niet gemakkelijk worden, aangezien een deel van de mensen die dit avontuur begint het niet haalt. Om de Kilimanjaro te kunnen beklimmen moet je in topconditie zijn en moet je hart goed kunnen functioneren, omdat er op die extreme hoogte nauwelijks zuurstof is. Deze actie heeft vandaar de naam MOYO NGUVU gekregen. Dit is Swahili (de lokale taal van Tanzania) voor STERK HART. Het idee is dat onze jonge, sterke harten deze enorme fysieke beproeving gaan ondergaan om zo geld in te zamelen voor mensen die een minder goed hart hebben. 

U hoeft niet met ons mee te komen naar de top, maar u kunt wel helpen! Door uw bijdrage aan deze actie kunt u de Hartstichting helpen met het redden van levens. Het doel is om voor elke meter die we klimmen €1 op te halen, maar u moet zich hierdoor niet laten afschrikken. Elke cent is welkom. Verder zijn wij actief op social media, u kunt MOYO NGUVU volgen op Instagram en Facebook. Daar wordt u op de hoogte gehouden van de recente ontwikkelingen tot we op de top van de Kilimanjaro staan.

Instagram: www.instagram.com/moyo.nguvu/

Facebook: www.facebook.com/MOYO-NGUVU-110584863692196

 

Sluit u aan bij ons avontuur, steun MOYO NGUVU!