Hart voor leven!

Team9goesVosges

Afgesloten

Ons doel is tweeledig: met elkaar een sportieve, uitdagende fietsprestatie leveren en daarnaast geld inzamelen voor de Hartstichting. Als team van 8 rijders maken wij een fietsreis vanuit Noordwijk naar Haut-du-Them-Château-Lambert, een gemeente in het Franse department Haute-Saône. De afstand in 6 dagen is ongeveer 875 km, in combinatie met ca. 6.800 hoogte meters. Wij overnachten in respectievelijk in Kasterlee (B), 2x Monschau (D), Trier (D), Pont-à-Mousson (F). Wij verblijven aansluitend enkele dagen op onze bestemming om vervolgens op 3 september a.s. vanaf Basel Airport (CH) naar huis te keren. Een volgwagen vervoert onze bagage en fietsen.

Wij dragen de reis op aan onze sportvriend Sjef Dubbeldeman* (73) die begin dit jaar tijdens het fietsen is getroffen door een hartfalen. Dat hij nog leeft is een wonder. Een mede-fietser heeft direct gereanimeerd, omwonenden zorgden voor gebruik van een AED, het ambulancepersoneel was fantastisch en ook de professionele zorg in het ziekenhuis was geweldig. Als gevolg van de reanimatie heeft Sjef 11 ribben en zijn borstbeen gebroken. Hij is lange tijd in coma gehouden. Onlangs heeft Sjef 3 stents geplaatst gekregen. Wij nemen hem mee op onze reis, in een volgwagen. Als erkenning voor wie hij is, en wat hij en zijn echtgenote en familie allemaal hebben moeten verduren en verdragen. De reis is met instemming van de artsen. Sjef is onze 9de man in Team9goesVosges!

De Hartstichting staat voor bewegen en gezonde voeding en dat willen wij graag op ons eigen leven van toepassing laten zijn èn uitdragen. Onderweg maken wij foto's en komt er een reisverslag, wat wij graag met je delen. Wij zijn geïnspireerd door olympisch baanwielrenster Shanne Braspennincx. Ook zij heeft gevochten voor haar leven en nu heeft ze goud!

De Hartstichting ontvangt geen subsidie van de overheid. Voor het behalen van haar doelstellingen is zij volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. De Hartstichting investeert in wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten, geeft steun en voorlichting aan patiënten en wil extra levens redden bij een hartstilstand. Wij helpen, doe je mee?

Wij hebben een streefbedrag van € 2.000,00 als bijdrage aan de Hartstichting. Ons hart gaat uit naar meer. Elke euro telt!

 

* naamsvermelding is met instemming van betrokkene