Beginnend schrijver van horror- en thriller verhalen

William Roberts

Afgesloten

Rob is creatief met tekst en Coby was creatief met haar handen. Of het nu haar geliefde modevak was waarbij ze zo een bruidsjurk tekenende en perfect op maat maakte, of dat ze de mooiste tekeningen maakte, ze draaide haar hand er niet voor om. Ze was ook begonnen met aquarellen en ja hoor, ook daarin kon ze haar creativiteit al snel kwijt en werd dit een nieuwe hobby. We zijn blij dat ze een paar mooie creaties voor ons heeft achtergelaten. 

Wat zou ze trots geweest zijn dat een aquarel van haar de omslag van het boek van haar zoon zou worden. Het was dus geen droom van haar, maar toch is die werkelijkheid geworden. Wat zou ze trots geweest zijn dat een aquarel van haar de omslag van het boek van haar zoon zou worden. Het was dus geen droom van haar, maar toch is die werkelijkheid geworden. En zo is het ook de idee ontstaan om een actie voor De Hartstichting op te zetten, waarbij een deel van de opbrengst van de nieuwe verhalenbundel van William Roberts met een ontslagontwerp van Coby Verweij-van Schaik aan De Hartstichting wordt geschonken.

De keuze voor dit goede doel was makkelijk: Coby overleed eerder dit jaar aan een hartstilstand. Van de een op andere minuut eindigde haar energieke leven, waar ze middenin stond. De hulp kwam te laat en de tijd stond ook voor haar familie even stil. Wat een gemis. Dat gemis is groot, maar haar leven was ook groots en haar liefde voor haar kleine familie nog grootser.

Het was een bizar toeval dat de dag na haar overlijden een vrijwilliger van De Hartstichting aan de deur stond voor de jaarlijkse collecteweek. Ze was namelijk net verhuisd en deze wijk was nauwelijks nog bij de postbezorger bekend, laat staan dat een collectant ons huis al had gevonden. De donatie was een feit. En de gedachte om iets meer te doen, is toen geboren. Als je naar de cijfers kijkt, dan schrik je. Op de website van De Hartstichting staat vermeld: "Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De meesten overleven dit niet. Als je het overleeft bestaat het risico op blijvende hersenschade." Het is duidelijk dat ons belangrijkste orgaan een complex orgaan is dat nog vele geheimen niet heeft prijsgegeven. Onderzoek naar dit allesbepalende orgaan is letterlijk op leven en dood noodzakelijk om zo wellicht beetje bij beetje leed bij anderen te voorkomen. Onderzoek naar hart-en vaatziekten is dus wat ons betreft onontbeerlijk en wordt dan ook van harte door ons ondersteund!

Koop het boek van William Roberts (Boeken bestellen) of kijk op zijn website (William Roberts) en dan wordt onderzoek naar hart-en vaatziekten hierdoor ook een beetje gesponsord.